Calgary vyradí dres bývalého obrancu Ala MacInnisa s číslom 2

17.02.2012 Celý región

Calgary 16. februára (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Calgary Flames si 27. februára uctí svojho bývalého obrancu Ala MacInnisa vyvesením jeho dresu s číslom 2 pod strechu arény Saddledome.

Slávnostná ceremónia sa uskutoční pred zápasom domácich Flames proti St. Louis Blues, jediných dvoch klubov NHL, v ktorých MacInnis počas svojej viac ako dvadsaťročnej kariéry hral. \"Som skutočne poctený, že som sa dočkal takéhoto uznania ako člen rodiny Flames,\" cituje MacInnisa Globe and Mail.

MacInnisa si Calgary vybralo v prvom kole draftu v roku 1981. V nasledujúcich trinástich sezónach v drese \"plameňov\" si až osemkrát zahral v zápase All-stars a v roku 1989 pomohol tímu k zisku Stanleyho pohára. V rovnakej sezóne získal cenu Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off, keď v 22 zápasoch nazbieral 31 bodov (7+24). Štyridsaťosemročný bývalý obranca stále drží aj rekord Flames v počte asistencií (609).

V sezóne 1994/1995 prestúpil do St. Louis, kde zostal až do roku 2004. O dva roky neskôr Blues vyradili jeho dres s číslom 2 a o ďalší rok MacInnisa uviedli do hokejovej Siene slávy.
 

Vyberte región